Мая Манолова дава на съд демонтажа Възраждане и БСП внасят 

...
Мая Манолова дава на съд демонтажа Възраждане и БСП внасят 
Коментари Харесай

Възраждане и БСП внасят в СОС предложение за референдум за Паметника на съветската армия

Мая Манолова дава на съд демонтажа
" Възраждане " и Българска социалистическа партия внасят  СОС предложение за референдум за Паметника на руската войска “. Това съобщи в изявление Деян Николов – ръководител на групата на „ Възраждане “ в Столичния общински съвет.

“Цял ден през вчерашния ден се опитвамхе да разберем по чия заповед се случва демонтажа на Паметника на Съветската армия  и от кого е издадена.  Аз имам подозрението, че ставаме очевидци на един вандалски акт, с общителното подпомагане на Министерство на вътрешните работи “, сподели още Николов.

„ Стартираме взаимна самодейност с общинските съветни на Българска социалистическа партия, ще внесем отчет в Столична община, с искане за осъществяване на референдум, тъй като стигнахме до положение, в което обществото е разграничено по тематиката и с цел да се избегне тази обстановка, в която има риск да се стигне до революция, тъй като центърът на София, сега наподобява на военна зона, най-естественото нещо е хората да кажат, какво считат, че би трябвало да се случи с паметника. Защото в случай че болшинството от столичани кажат, че не желаят там да има монумент, аз ще уважа тяхното решение и е обикновено и другата страна да направи същото. Това е естественият и либерален метод, всичко останало е налагане на мощ и, под някаква форма - възобновяване на фашизма ”, съобщи още в ефира на “Safenews ”, Деян Николов от “Възраждане ”.

В същото време стана ясно, че още през днешния ден преседателят на гражданската платформа Мая Манолова завежда дело в Административен съд София-град (АССГ). От пресцентъра ѝ споделят, че делото ще е " с искане за неотложно преустановяване на самоуправните дейности на регионалната администрация по вандалското заличаване на паметника на руската войска ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР